četrtek, 4. februar 2016

Težko pričakovani dopust (ta kratek), 3. in 4. dan

Danes za spremembo kar dva dneva v enem zapisu.

Čisto iskreno, včeraj se mi ni dalo pisat. Nisem še čisto v tej dnevni formi za zapise. V času Vijavaje sem uspešno dnevno pisal te neumnosti, ampak od tega je že kar nekaj let in zato sem tudi padel ven iz vsega skupaj.

Torej, včeraj, edina stvar, vredna omembe, je, da sva enega od najinih pizdunov (beri mačkov) peljala k veterinarju. Malo naju je zaskrbelo tole njegovo 3-tedensko prehladovanje in občasno krvav smrček. Kot je bilo opazit, krvav smrček ni bil posledica njunih zrakomešalskih podvigov, kar je tudi potrdila simpatična mala veterinarka. Prisežem, da so vzgojiteljice v vrcu in veterinarke ene in iste osebe. Se mi zdi, da če si simpatična žepna ženska (ponavadi tudi z manjšim oprsjem) in znaš govorit tudi z malo bolj otročjim glasom, sta ti v zibko položena dva poklica, eden je skrb za male razgrajaške šmrkavce, drugi je pa skrb za male razgrajaške kosmate šmrkavce, druge možnosti žal nimaš. Tudi če se boš lotila česa drugega, ne bo to to in slej ko prej bo sledila prekvalifikacija v skrb za take ali drugačne šmrkavce.


      
         < tole ali pa tole >





Pa da se vrnimo k najinemu pezdetu, hudega mu ni, potrjen je prehlad, ki je lahko posledica prihoda drugega pezdeta v hišo. Ker pa se tole že tako dolgo vleče, je dobil antibiotike in aminokisline za odpornost. Po domače, ne bo ga še pobralo, vsaj ne v kratkem. Sicer na žalost drugega mačkona, ampak lej, bosta morala še malo trpet en z drugim.

Preostanek dneva je žena prebila s kolegico na kavi in na Rajnholdu Mesnerju (al kako se že napiše), jaz pa doma. Delal, kar pač dela mož, ko žene ni doma. V miru brez slabe vesti pogledal film Marsovec, ki ni tako slab film, malo predvidljiv, ampak hej, kaj sem pa pričakoval. Še vedno je to Holivud. In poleg filma še igrce igral, pha zakaj pa ne.

Današni dan je bil bolj, kako bi rekel, "aktiven". Pah ja, lahko se tako reče. Z gospo in najino plezalno mentorico Anjo smo popili kavo v Mačji kavarni, ker nimava nobenega mačka doma, smo šli pit kavo v družbo osmih mačk, pa da me ne boste narobe razumeli, zelo so simpatični. Kakega devon rexa bi z veseljem odnesel v žepu.

Po spiti kavi sva se z ženo namenila v plezalni center, o katerem je že bilo govora, tokrat sva skupaj osvajala "ta malo" dvorano. Mislim, da sva bila uspešna. Najbolj všeč mi je bila ženina izjava: "Ne razumem, kako ima lahko smer s takim previsom na začetku št. 4". In čeprav gospa ne mara previsov pri plezanju, jih je uspešno premagala. Sem bil zelo ponosen nanjo. Meni so pa previsi všeč, ker ti zakomplicirajo življenje in ko uspešno prilezeš mimo, si zelo zadovoljen sam s sabo. Če kdo pleza in še ni bil v ljubljanskem plezalnem centru, naj v mali dvorani proba tiste stopničaste smeri ob oknu. Jaz sem bil čisto navdušen. Kako imaš dve stopnički, eno večjo kot drugo za premagat. Še bo treba it. Kar se bo tudi zgodilo, "ITAK".

Aja, pa še to, v lokalu v centru imajo "šalo" kave, 0,5 l kave za 2,5 enote premoženja. Pa še nagravžno dobra je. Res se splača it, če ne drugega, pejte tja samo na kavo.


LP
PikovAS

1 komentar: