četrtek, 13. februar 2014

Vikend pri tašči

Vikend pri tašči se sliši nekako tako kot nesmešna komedija z Adamom Sandlerjem, v kateri mora glavni lik preživeti vikend pri svoji VD (vršilec dolžnosti) tašči. Zgodbice o svoji tašči je že slišal, je zmaj, njega tudi slučajno ne mara, ker je navaden hišnik in ne veledirektor multimiljonskega podjetja, ima stroga pravila, kaj lahko in česa ne, pa da ne bi slučajno kdo omenil njenega sivega pramena, ki ga ima že od časa Clintona, ampak ga vztrajno zanika, da ne obstaja. Saj ima ogromno problemov s samozavestjo in se boji, kaj si bodo mislili, da je pri rosnih 65 letih že osivela. 

Ona je še mlada in močna, z možem sta še vedno "aktivna", in to večkrat na dan, pred, med in po kosilu, tudi če imata obiske. In tako naš glavni lik z odporom, ampak z namenom pride k tašči in glej ga zlomka, že od prvega momenta gre vse narobe, najprej ponesreči pohodi njen najljubši grm z vrtnicami, s kovčkom opraska še ne štirinajst dni star parket, dobi lastno sobo s prekratko in preozko posteljo, s tako uničenim jogijem, da z ritjo drajsa po letvicah. 

Seveda je vikend poln nezgod in nesreč, tašča ga ne mara do zadnjega momenta, ko po astronomskem prepiru in ko Kristen Stewart (glavna ženska vloga, punca od Adama) odide v solzah, raztrgana med obema, kako se naj odloči, med družino ali svojim srcem, ugotovita, da lahko oba izgubita nekaj, kar jima je preblizu srca, in da morda le nista tako napačna, samo skupno pot morata izbrati. 

Seveda je konec srečen, tašča in Adam se sprejmeta, si obljubita, da se ne bosta več kregala, in ravno ko se poslavljata, naš Adam nenamerno pohodi taščino vrečo bolh, mu zlomi rep in priščipne bradevičko. Raje kot da se prepir ponovno začne, popakirata v avto vse stvari in VROOOOOOM proti domu.

Trapast film s trapastimi igralci in trapasto zgodbo, hvala bogu jaz nimam take tašče. Sem eden tistih, ki je zadovoljen s svojo taščo, se z njo dobro razumem in nimam problema ali strahu z njo preživet vikenda. 

In kakšna je moja tašča, je stroga vzgojiteljica, direktna oseba, optimistična in brez dlake na jeziku, dobra kuharica in odlična mama. Vgojne metode so morda malo neortodoksne, ampak vzgojila je dva krastna otroka (ki nista več otroka, po letih, seveda), dobra družba ob kavi in vedno prijatno preživet dan. Takih tašč ne delajo v izobilju, tako da upajte, da dobite tako, kot sem jo jaz, ker jaz ne menjam. 

Kakšna je pa vaša tašča? Zmaj, čivava, zahodnoazijski lemur? 

LP
Pikov As

Ni komentarjev:

Objavite komentar